Thijs Rührup Muziek Cornelis van der Lijnstraat 248 2593 NR Den Haag 06-10595632 info@thijs-ruhrup.com.

Gitaarles

Er wordt gebruik gemaakt van solide, beproefde en effectieve gitaarmethodes (commercieel uitgegeven lesboeken) maar ook van eigen geschreven lesmateriaal. Op verzoek wordt de lesstof ondersteund met tijdens de les gemaakte mp3 opnamen. Afhankelijk van de ervaring en/of voorkeur van de cursist worden de lessen gegeven op klassiek, western-, of elektrische gitaar.
PROEFLES/CONTACT PROEFLES/CONTACT

Klassieke gitaar

Het leertraject voor klassieke gitaar is onderverdeeld in drie jaargangen: Beginnerscursus, Vervolgcursus, en Derdejaarscursus waarin alle belangrijke basisvaardigheden aan bod komen om de cursist zo goed mogelijk op de rails te zetten voor verder ontwikkeling en voortzetting van de klassieke gitaarstudie. Ben je een gevorderde gitarist met een wens om je repertoire uit te breiden, of heb je een eigen plan, kan er natuurlijk ook van het leertraject worden afgeweken.

Western/Steelstring gitaarles

Begin jaren dertig van de vorige eeuw was het dé favoriete gitaar van opkomende populaire U.S.A. Country- en Folk-entertainers, en wat later (het zgn. Dreadnought model) dé ideale gitaar voor de zich ontwikkelende Noordamerikaanse Bluegrass muziek. Tegenwoordig is deze gitaar niet meer weg te denken als werkpaard voor vele gitaristen, of ze nu met pop, jazz, folk, klassiek, fusion, blues, barock & roll of wat dan ook bezig zijn. De coaching op westerngitaar omvat o.a. begeleidingstechnieken voor zowel zang- (Bluegrass songs, trad. volksmuziek, Jazz ballads & singer songwriter genre) als instrumentale nummers in ‘flatpick en/of fingerpicking’ stijl, waaronder bijvoorbeeld fiddle tunes uit het Noordamerikaanse, Canadese en Keltische repertoire (jigs, reels, hornpipes etc.) en Country-blues style fingerpicking.

Elektrische gitaarles & basgitaarles

“Maar dan wel zonder toeters of bellen….” De voorkeur gaat uit naar een ‘clean’ gitaargeluid om zoveel mogelijk de originele karaktereigenschappen van het instrument en versterker in tact te laten. Behalve van wat ingebouwde basis-geluidseffecten op de gitaarversterker wordt er geen gebruik gemaakt van (een ieder heeft tenslotte zijn eigen voorkeur) externe effectapparatuur. Aan bod komt o.a. begeleiding van popsongs, country/rock-, blues- en jazzballads. De meeste cursisten nemen in zo’n geval hun eigen lesmateriaal mee, meestal in de vorm van een songbook. Improvisatie techniek, het praktisch gebruik van jazz-akkoorden (meestal in de vorm van het leren van ‘mainstream’ jazz-ballads) en op de elektrische gitaar toepasbare tooncontroletechnieken worden ook behandeld.

Thijs Rührup Muziek

Gitaarles Den Haag Pianoles Den Haag
CONTACT
CONTACT